Δράσεις αλληλεγγύης

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ

Το σχολείο μας ενισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, το κοινωνικό έργο επιλεγμένων φιλανθρωπικών οργανώσεων και φορέων. Εκτός από τον προφανή στόχο αυτής της προσπάθειας, που είναι η ανακούφιση ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη, επιθυμία μας είναι να αποτελέσουμε μαζί, οικογένεια και σχολείο, ένα θετικό πρότυπο για τα παιδιά μας ως προς τον ρόλο τους σαν πολίτες μίας υγιούς κοινωνίας. Εάν επιλέξετε να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια θα προτείναμε να εντάξετε ενεργά τα παιδιά στην διαδικασία επιλογής και αποστολής των αγαθών, ώστε να αποτελέσει για αυτά μία βιωματική εμπειρία κοινωνικής αλληλεγγύης.

“Αγκαλιά”

Στις 25/11 τα προνήπια επισκέφθηκαν την φιλανθρωπική οργάνωση “Αγκαλιά” για να παραδώσουν παιδικό ρουχισμό και παιχνίδια. Στην “Αγκαλιά” μας υποδέχθηκαν στο χώρο που γίνονται οι δράσεις και μας ευχαρίστησαν με παιχνίδια και είδη ρουχισμού. Ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας και για τις πολύτιμες εμπειρίες που βοηθάτε να αποκτήσουν τα παιδιά μας !

Γιατροί του Κόσμου

Στις 11/12 οι μαθητές της “ΦΩΤΕΙΝΗΣ” ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των “Γιατρών του Κόσμου”, και με την πολύτιμη αρωγή των γονέων τους, πρόσφεραν τρόφιμα, φάρμακα και βρεφικά είδη.

Τα παιδιά μετά την επίσκεψη ζωγράφισαν την εμπειρία τους και στη συζήτηση που ακολούθησε “συνειδητοποίησαν” ότι ένοιωθαν πολύ χαρούμενα γιατί πρόσφεραν βοήθεια.

Ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας και για τις πολύτιμες εμπειρίες που βοηθάτε να αποκτήσουν τα παιδιά μας!

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλίμου

Είναι σημαντικό να νοιάζεσαι, να προσπαθείς, να μοιράζεσαι, να ανοίγεις την καρδιά σου.

Οι μικροί μας μαθητές το έκαναν πράξη στη Χριστουγεννιάτικη δράση μας.

Νοιάστηκαν για τα παιδιά που υπάρχουν γύρω τους και θέλησαν να μοιραστούν μαζί τους τα παιχνίδια τους, τα ρούχα τους, είδη βρεφανάπτυξης και τρόφιμα.

Τα είδη που συλλέξαμε τα παραδώσαμε στο σύλλογο αγέννητου παιδιού “Αγκαλιά” και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Παιδόπολη “Άγιος Ανδρέας”

Στις 12/3 πραγματοποιήθηκε η δράση αλληλεγγύης στην Παιδόπολη ” Άγιος Ανδρέας” όπου παραδόθηκαν όλα τα αγαθά που συγκεντρώσαμε.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας!

Γιατροί του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου, για τέταρτη συνεχή χρονιά χτίζουν για τα Χριστούγεννα ένα μεγάλο δέντρο από κονσέρβες με γάλα!

Στις 20/12 ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τους παραδώσαμε, στα  Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα γάλατα που είχαμε συγκεντρώσει.

Σιγά σιγά, κουτάκι πάνω στο κουτάκι τα παιδιά μας βοήθησαν να ψηλώσει το δέντρο. Σας ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας και για τις πολύτιμες εμπειρίες που βοηθάτε να αποκτήσουν τα παιδιά μας!

“Θεόφιλος”

Στις 29/11 με μια μικρή αντιπροσωπεία παιδιών του σχολείου μας επισκεφθήκαμε τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό ”Θεόφιλος” για να προσφέρουμε τα αγαθά που γενναιόδωρα συγκεντρώσαμε αλλά και για να δουν οι μαθητές μας στην πράξη πόσο άμεσο και όμορφο είναι να προσφέρεις ο,τι σου περισσεύει!

Η Αγκαλιά

Στις 31/05 μια μικρή αντιπροσωπεία παιδιών από τα τμήματα του προπρονηπίου, του προνηπίου και του νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού “Η Αγκαλιά” για να προσφέρουν ρούχα και παιχνίδια.

Οι άνθρωποι του συλλόγου μας υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά, μας ξενάγησαν στους χώρους του κέντρου, και μας άφησαν να παίξουμε με τα παιχνίδια.

“Νοιάζομαι και Μοιράζομαι” ήταν το μήνυμα και αυτής της επίσκεψης, που αποτελεί την τελευταία δράση αλληλεγγύης για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια.

Χριστουγεννιάτικη Δράση Αλληλεγγύης

Το σημαντικό είναι να νοιάζεσαι, να προσπαθείς, να μοιράζεσαι, να ανοίγεις την καρδιά σου. Οι μικροί μας μαθητές το έκαναν πράξη στη Χριστουγεννιάτικη δράση μας. Νοιάστηκαν για τα παιδιά που υπάρχουν γύρω τους και θέλησαν να μοιραστούν μαζί τους τα παιχνίδια και τα ρούχα τους. Προσπάθησαν και τα κατάφεραν να τακτοποιήσουν μόνα τους τα τρόφιμα σε κιβώτια. Άνοιξαν την καρδιά τους και ζωγράφισαν ευχές αγάπης και ελπίδας για να τα στολίσουν. Και έτσι με λίγη κούραση αλλά με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τα παρέδωσαν στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, στο ΚΑΠΠΗ του Δήμου Αλίμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Σώστη, οι οποίοι με τη σειρά τους τα προσέφεραν σε οικογένειες που χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας.


Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

Παιδόπολη “Άγιος Ανδρέας”

Στις 14/05 μια αντιπροσωπεία παιδιών από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του σχολείου μας ανέλαβαν μια σημαντική αποστολή. Επισκέφθηκαν την Παιδόπολη “Άγιος Ανδρέας” στον Άλιμο για να παραδώσουν δύο στρώματα, χρήσιμα για τις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται στο κέντρο.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλίμου

Στις 30/1 τα παιδιά του νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου και πρόσφεραν τρόφιμα, ρουχισμό και παιχνίδια.
Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του κοινωνικού παντοπωλείου για την θερμή υποδοχή τους καθώς και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια.

Ενορία Μεταμόρφωσης Σωτήρος

Στις 21/11 αντιπροσωπεία παιδιών από τα τμήματα προνηπιακό και νηπιαγωγείο πήραν μέρος σε μια διαφορετική δράση αλληλεγγύης, γιατί ανέλαβαν την υποχρέωση να αγοράσουν μόνα τους τα τρόφιμα που θα προσφέρουν.
Επισκέφτηκαν λοιπόν το κρεοπωλείο της γειτονιάς . Εκεί τους υποδέχτηκαν με πολύ… γλυκό (kinder) και ζεστό (χαμόγελα και αγκαλιές) τρόπο. Τους ξενάγησαν στον χώρο και τους έδειξαν τα προϊόντα τους.
Τα παιδιά αγόρασαν κρεατικά, τα οποία στη συνέχεια πρόσφεραν στο φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Καλαμάκι, όπου τους υποδέχτηκαν με τον ίδιο γλυκό και ζεστό τρόπο!!!

“Αγκαλιά”

Στις 2/5 μαζί με αντιπροσωπεία παιδιών από τα τμήματα προπρονηπιακό, προνηπιακό και νηπιαγωγείο επισκεφθήκαμε την «Αγκαλιά» (Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού) όπου παραδώσαμε παιδικό ρουχισμό, παιχνίδια και είδη βρεφικής φροντίδας. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.

Κιβωτός τους κόσμου

Στις 21/3, Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού, μαζί με αντιπροσωπεία παιδιών από το προπρονήπιο,προνήπιο και νηπιαγωγείο επισκέφτηκαν την Κιβωτό του Κόσμου και παρέδωσαν παιδικό ρουχισμό, παιχνίδια και τρόφιμα σε μικρές συσκευασίες, για να καλύψουν τα παιδιά κατά την παραμονή τους στο σχολείο. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.

Γιατροί του Κόσμου

Στις 24/1 μαζί με αντιπροσωπεία παιδιών από τα τμήματα προπρονηπιακό, προνηπιακό και νηπιαγωγείο επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις των Γιατρών του Κόσμου όπου παραδώσαμε παιδικό ρουχισμό, παιχνίδια και φάρμακα πρώτης ανάγκης. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.

Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας

Στις 3/11 μαζί με αντιπροσωπεία παιδιών από τα τμήματα προπρονηπιακό, προνήπιο και νηπιαγωγείο επισκεφτήκαμε το “Κέντρο συμπαράστασης παιδιών και οικογένειας” Αρίστωνος 6-8, Κολωνός-Μεταξουργείο, όπου παραδώσαμε παιδικό ρουχισμό και παιχνίδια. Τα παιδιά ζωγράφισαν τα συναισθήματά τους και διακόσμησαν με τις ζωγραφιές τους το χώρο. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια.

“Φωτεινή” Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο
Σόλωνος 46 & Αθηνάς 48
174 55, Άλιμος (Καλαμάκι)
Τηλ: 210 9851502 – 210 9851394
Email: info@fotini.gr