Ειδικοί συνεργάτες

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΩΪΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Η ψυχολόγος/ ειδικός πρώιμης παρέμβασης του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου, κα Ευαγγελία Κουφιδάκη, σε συνεργασία με τις παιδαγωγούς παρακολουθεί την κοινωνικοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών και δέχεται τους γονείς σε προσωπικές συναντήσεις.
Σε ενίσχυση του συμβουλευτικού έργου της προς τις οικογένειες των μαθητών του σχολείου, συντονίζει σειρά ”ανοικτών συζητήσεων” με στόχο την κάλυψη των αναγκών των γονιών για πληροφόρηση, απαντήσεις και κατευθύνσεις ως προς τη διαχείριση και επίλυση θεμάτων που αφορούν τη σχέση με τα παιδιά τους.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
Η παιδίατρός μας κα Άννα Γλύτση επισκέπτεται το σχολείο μας για παιδιατρικό έλεγχο των παιδιών τρείς φορές το μήνα.

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΣ
Αναγνωρίζοντας τη θεμελιώδη σημασία που έχει ο λόγος και η επικοινωνία στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών συνεργαζόμαστε με την κα Θεοδώρα Μπόντσιου, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών.
Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η πρόληψη των διαταραχών του λόγου και της επικοινωνίας στην προσχολική ηλικία. Δηλαδή, η πρώιμη ανίχνευση τυχόν δυσκολιών (αντίληψη – κατανόηση – εκφορά προφορικού λόγου και άρθρωση) και η πρώιμη παρέμβαση για την επίλυσή τους. Για τον σκοπό αυτό η ομάδα πρόληψης του συλλόγου πρόσθεσε ένα ακόμα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των νηπιαγωγών μας εντάσσοντας στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα το ΑνΟμιΛο 4 (τεστ ΑΝίχνευσης διαταραχών ΟΜΙλίας και ΛΟγου σε παιδιά ηλικίας 3,9 έως 4,6 ετών).

ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
Η στοματική υγεία είναι πολύ σημαντική από την βρεφική ηλικία. Τα δόντια μας βοηθάνε να μασάμε τις τροφές, να έχουμε σωστή εκφορά του λόγου και διατηρούν την αρμονική διάσταση του προσώπου. Η πρώτη επαφή του παιδιού με τον οδοντίατρο πρέπει να γίνεται μόλις κλείσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του και αποσκοπεί κυρίως στην παροχή συμβουλών για ένα πλήρες προληπτικό πρόγραμμα και στην καλλιέργεια μιας θετικής συνήθειας στα παιδιά. Καθοριστικής σημασίας είναι η ποιότητα αυτής της επαφής, ώστε το παιδί να αισθανθεί ασφάλεια και άνεση.

Ο παιδοδοντίατρός μας κος Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου επισκέπτεται το σχολείο μας για στοματικό έλεγχο των παιδιών δύο φορές το χρόνο. Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να οδηγήσει τα παιδιά μας στην ενηλικίωση χωρίς σοβαρά οδοντιατρικά προβλήματα.

Paul Klee – Unknown Title

“Φωτεινή” Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο
Σόλωνος 46 & Αθηνάς 48
174 55, Άλιμος (Καλαμάκι)
Τηλ: 210 9851502 – 210 9851394
Email: info@fotini.gr