Η Irma (σκύλος οδηγός) ήρθε στη “Φωτεινή”

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου υποδεχτήκαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο χώρο του σχολείου μας, την IRMA( ex guide dog) μαζί με την ιδιοκτήτριά της από τον Σύλλογο Σκύλων Οδηγών Ελλάδος.

Μας μίλησαν για την εκπαίδευση των σκύλων οδηγών, διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και αφοσίωση από τους εκπαιδευτές καθώς εστιάζει στην απόκτηση πολλών δεξιοτήτων από τους σκύλους, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις προκλήσεις και στα εμπόδια που συναντούν,όταν συνοδεύουν ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Η ΙΡΜΑ κάνοντας μια επίδειξη των δυνατοτήτων της εντυπωσίασε με τον τρόπο που μας οδήγησε με ασφάλεια ανάμεσα σε τεχνητά εμπόδια και σκάλες.

Είναι πολύ σημαντικό να μην ενοχλούμε έναν σκύλο οδηγό καθώς η συγκέντρωση του είναι απαραίτητη γιατί με το που φοράει το ειδικό κολάρο του επιτελεί ένα σπουδαίο έργο και πρέπει να είναι συγκεντρωμένος, αυτό ακριβώς διαπιστώσαμε και με την Irma.

Είχαμε την ευκαιρία να μας οδηγήσει, να την ταΐσουμε και να της κάνουμε πολλά δώρα με την προσμονή να την ξαναδούμε πολύ σύντομα!!

“Φωτεινή” Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο
Σόλωνος 46 & Αθηνάς 48
174 55, Άλιμος (Καλαμάκι)
Τηλ: 210 9851502 – 210 9851394
Email: info@fotini.gr